95 години празнува ПГСС „Проф. Иван Иванов” в Долни Дъбник

10.05.2016 12:09

pgss dolni dybnik

95 години празнува ПГСС „Проф. Иван Иванов” в град Долни Дъбник. Тържествата, посветени на годишнината, ще се състоят на 11 май, сряда. Това обяви днес на брифинг в пресклуба на БТА в Плевен директорът на училището Галя Денева. Тя бе придружена от двама изявени ученика – Явор Яхя Мюмюн /вляво/, председател на Ученическия комитет, победител в състезанието „Млад фермер” и Дамян Нинов, 10 клас, който ще поеме щафетата в председателството на Комитета.

Празничният 11 май ще започне в 9 часа с освещаване новото знаме на училището и изпращането на 20-тия юбилеен випуск. Тази година абитуриентите са 18 от дневна форма на обучение, пет от тях са момичета. След това шествие ще потегли от гимназията до читалище „Илия Бешков”, където в многофункционалната зала на Община Долни Дъбник ще се състои тържествен концерт.

Директорът на ПГСС „Проф. Иван Иванов” подчерта доброто сътрудничество с местната власт. След като гимназията е станала общинска 170 дка Община Долни Дъбник е предоставила на учебното заведение. Така то в момента разполага с над 300 дка собствена земя – ниви и овощни градини, които се използват за практика от учениците.

Гимназията има подписани договори за практика на своите ученици с трима животновъди, както и с фермата за коне „Дилчеви“ в село Садовец.

В момента в ПГСС в Долни Дъбник се обучават 129 ученика в дневна форма на обучение, 40 от тях са настанени в общежитие. От 2 години се дава възможност за обучение и на младежи със специални образователни потребности. Те се обучават в специалността „Озеленяване и цветарство”.

През новата учебна 2016/2017 г. ПГСС „Проф. Иван Иванов” е обявила прием по следните специалности – „Трайни насаждения”, „Земеделско стопанство”, „Земеделец”,  „Механизация на селското стопанство”, „Агроекология”, „Озеленяване и цветарство”. Предлага се обучение в дневна и задочна форма.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: