Поредни благотворителни инициативи и завоювани победи за учениците на НУ „Христо Ботев”

28.04.2016 11:19

botev 3

За поредните си благотворителни инициативи и завоювани победи от конкурси съобщават от Начално училище „Христо Ботев” – Плевен. Отново се е провел традиционният Великденски базар. С много приятни емоции и голям ентусиазъм учениците са подготвили красиви предмети и домашно приготвени изкушения, на които след това с удоволствие са се насладили.

botev 1

По случай Деня на Земята учениците от Клуб „Млади възрожденци” към НУ „Христо Ботев” – Плевен с ръководител Светлана Михайлова, са поели инициатива да почистят парка около Къща-музей „Цар Освободител Александър ІІ”. Целта е да се даде пример на всички хора, как да опазим планетата Земя и да защитим заедно околната среда. С добро настроение и повдигнат дух, децата са се справили прекрасно.

Една седмица след отличното си представяне на Детско-юношеския конкурс „Фолклорни приумици” – гр. Червен бряг, славейчетата от НУ „Христо Ботев” – Плевен с ръководител Венера Василева, са завоювали поредните си награди. Второкласничките Сиана Бешкова и Симона Бецова са се преборили с над 60 участници от почти всички училища и детски градини в Плевен и са спечелили втора и трета награда в Конкурса за деца, изпълнители на народни песни, посветен на 75-ата годишнина от рождението на оперната прима Гена Димитрова.

botev 2

Поредна инициатива, насочена към обогатяване на природата и опазване на околната среда е участието в играта „100 НА 100 ДОБРО“, в която по регламент може да се включи всеки клас или група от всички училища, читалища и детски градини в страната. Победителите се определят на база брой гласове в интернет.

НУ „Христо Ботев“ е единственото класирано училище в област Плевен с  8 излъчени победители. Всяко дете ще получи по едно от спечелените дръвчета, което ще може да засади на избрано от него място, така всяко дете с помощта на своите близки ще има възможността да се почувства значимо.

Директорът Цветелин Горанов поздравява всички ученици за проявената инициативност, за постигнатите високи резултати на всички математически състезания и творчески конкурси и им пожелава много бъдещи успехи.

Снимки: НУ „Христо Ботев” – Плевен

botev

#тагове:

НАЙ-НОВИ: