Военни от Плевен и Белене с отличия по повод Празника на Българската армия

28.04.2016 9:13

28.04.voenni

„Когато празнуваме 6-ти май – Деня на храбростта и Празник на Българската армия нека да си припомним хилядите български воини, загинали и ранени по бранните полета на нашата Родина, хилядите кавалери на Орден за храброст и нека нашият земен поклон бъде за тях. Днес този светъл празник се осъществява със значителното участие на военнослужещите от най-големия вид въоръжени сили – Сухопътните войски, както за парада в София, така и в останалите мероприятия в страната” – започна своето обръщение командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев по време на тържественото събрание-концерт по случай настъпващия Ден на Храбростта и Празник на Българската армия, който се проведе вчера в командването на Сухопътните войски.
За постигнати високи резултати в служебната дейност, показани личностни и професионални качества, проявено усърдие и трудолюбие генерал-майор Андрей Боцев награди с предметни награди 25 военнослужещи и цивилни служители от Сухопътните войски. Сред тях бяха капитан Симеон Борисов от военно формирование 22160 – Плевен, младши сержант Лъчезар Грозев от военно формирование 28880 – Белене и ефрейтор 2-ри клас Ивайло Ганков от военно формирование 28880 – Белене.
Командирът на Сухопътните войски поздрави всички наградени военнослужещи и цивилни служители и пожела на целия личен състав „много здраве, щастие, късмет и много успехи, благоденствие и спорен труд в името на майка България”. Празничният ден завърши с концертна програма на Представителния военен духов оркестър на Сухопътните войски, които с разнообразните си и професионални изпълнения си спечелиха заслужено аплодисментите на публиката.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: