Празник на здравето организираха ученици от ОУ „Св. Климент Охридски” – Плевен

27.04.2016 7:38

27.04.zdrave1

Посланиците на здравето от 4 б клас на ОУ „Св. Климент Охридски” с класен ръководител Хризантема Йорданова продължават с реализирането на дейностите по проекта „Здравословно хранене и спорт – предпоставка за добро здраве”. В актовата зала на училището проведоха Празник на здравето с мотото “Здравето е най-голямото богатство”. Пред всички ученици от начален етап, децата от ЦДГ №18 “Дружба”, учители, възпитатели, служители и родители драматизираха разкази, рецитираха стихове, споделиха своята презентация „Здравословен начин на живот”. Чрез средствата на театралното изкуство малките артисти по атрактивен, забавен и непринуден начин представиха своето виждане по проблема и убедиха присъстващите в залата, че здравето е безценно богатство и трябва да го пазят.

27.04.zdrave2
Проявата бе организирана с цел обогатяване знанията на учениците за опазване на здравето, за здравословен начин на живот и повишаване на здравната им култура. Като истински емисари на здравето, четвъртокласниците спомагат за повишаване информираността на учениците за ползата от здравословното хранене и спорта за здравето, за изграждане на активна позиция и устойчива мотивация у тях за здравословни практики.
Гости на празника бяха и д-р Джикова от РЗИ-Плевен, Антоанета Мачева от Европа-директно – Плевен, Емилия Първанова от ПГРТО – Плевен, помощник-директорите Веселка Великова и Калин Цветанов, медицинската сестра Галина Георгиева.

27.04.zdrave3

 

27.04.zdrave4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: