Годишните отчети на общинските дружества влизат за дебат днес на сесия на ОбС-Плевен

27.04.2016 7:37

sesiq  2

Двадесет и четири точки включва дневният ред на априлската сесия на Общински съвет-Плевен, която ще се проведе днес от 9.00 часа в Конферентната зала в сграда „Гена Димитрова”.

Сред важните точки е предложението относно приемане на годишни отчети и баланси за 2015 година на търговските дружества с общинско участие, определяне размер на дивидента, дължим на Община Плевен от търговските дружества за 2015 година и избор на експерт-счетоводители за заверка на годишния финансов отчет на дружествата за 2016 година. Предложението е внесено от постоянните комисии по „Бюджет и финансова политика” и „Стопанска политика и транспорт”.

Ще бъдат разгледани и две предложения за кандидатстване на Община Плевен с проекти по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. Проектите са: „Подобряване на условията за предоставяне на модерни образователни услуги в областта на образованието” и „Осигуряване на устойчива градска среда на Плевен”.  Кметът Георг Спартански внася и предложение за създаване на Комплекс за социални услуги за деца и семейства. Ще бъдат отчетени и разходите за командировъчни в страната на кмета и на председателя на Общинския съвет за първите три месеца на тази година.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: