Предлагат създаването на Комплекс за социални услуги за деца и семейства в Плевен

26.04.2016 15:08

deca kompleks

Предложение за създаване на Комплекс за социални услуги за деца и семейства в Плевен ще разгледат на сесията, насрочена за утре, 27 април, общинските съветници. То се внася от кмета Георг Спартански и е на базата постъпило предложение от Фондация „Международна социална служба – България”. Това е организацията, която управлява в Плевен социалните услуги – Център за обществена подкрепа и Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждания.

Въпреки, че услугите функционират от 5-6 години, както и сходните им целеви групи и цели, професионалистите не работят в мрежа и не могат да се възползват от натрупаните знания и умения в екипа на другата услуга, се посочва в предложението на кмета. Това води до намаляване ефективността на подкрепата за децата, настанени в ЦНСТ, а от друга страна ограничава спектъра на услуги, предоставяни от екипа на ЦОП в направление „обучения в умения на самостоятелен живот и социална интеграция на деца от резидентни услуги”.

На базата на своя натрупан опит екипът на Фондацията смята, че е целесъобразно двете услуги да бъдат функционално и организационно обединени в Комплекс за социални услуги за деца и семейства.

Снимка: purvite7.bg

#тагове:

НАЙ-НОВИ: