Цецка Цачева подкрепи благотворителния Великденски базар в Никопол

25.04.2016 16:09

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Председателят на 43-ото Народно събрание г-жа Цецка Цачева и г-жа Ирена Соколова, председател на Жени ГЕРБ, подкрепиха Великденския благотворителен базар, организиран от общинската дамската структура в Никопол, с ръководител Боряна Павлова. Заедно с тях бяха и народният представител Владислав Николов, областния управител Ралица Добрева и кметът на Община Никопол д-р Валерий Желязков.
„Подобни традиционни кулинарни базари с благотворителна цел са една наистина добре инициатива. В такива дни не трябва да забравяме нашите съграждани, които са с нелека съдба и имат нужда от нашата съпричастност и горещи сърца. Затова в този момент изпращаме силен позитивен знак. Надявам се със събраните средства да допринесем за онова, което държавните институции, общинските власти правят за здравеопазването.”, каза Председателят на 43-ото Народно събрание Цецка Цачева при откриването на базара.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
„Рузвелт е казал, че преживяваме с това, което получаваме, но живеем с това, което даваме. На днешния ден всяка една от вас е дала своята любов, своята женска мотивация за да излязат изпод ръцете ви тези красиви произведения.”, обърна се към организаторите и участниците в базара председателят на ЖЕНИ ГЕРБ и депутат от ГЕРБ Ирена Соколова. „Това в същност не е просто храна, а желанието да дадете на вашите съграждани, да се почувстваме общност такава, каквато си струва, з да живеем заедно този живот”, допълни още Соколова.
„Надявам се тази инициатива да стане една добра традиция. За мен е огромна чест, че събитието бе уважено от Председателя на 43 НС Цецка Цачева, която е един голям приятел на Община Никопол. Благодарение на нейната помощ успяхме да спасим един проект за 9 милиона и бе завършена дренажната стена при река Дунав, предпазваща града от наводнение.”, каза кметът на Никопол д-р Валерий Желязков.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
С интерес гостите разгледаха Великденския базар и всеки от тях финансово подкрепи благородната инициатива. А асортиментът на представените изделия бе наистина разнообразен – от характерни за населените места в общината тестени и захарни печива, които се приготвят за Великден до сувенири и украси за празника. Участие в базара взеха жители от всички селища в Никополско. Мероприятието се проведе с любезното домакинство на кмета на Община Никопол д-р Валерий Желязков. Мотото на базара бе „Щипка традиция, шепа таланти и няколко дози приятелство”.
Събраните средства от базара, както и непродадените изделия ще бъдат дарени на Защитените жилища в с. Драгаш войвода. Те са построени по проект „Красива България” към МТСП и Община Никопол. Дейността им е стартирала от 1 април 2011 г. с капацитет 24 потребители. В Защитените жилища са разкрити 14 работни места, като обслужващият персонал е от с. Драгаш войвода.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: