С много настроение отпразнуваха Деня на Земята в НУ „Патриарх Евтимий” – Плевен /галерия/

22.04.2016 14:03

nu 3

С много настроение и положителни емоции днес учениците в НУ „Патриарх Евтимий” – Плевен отпразнуваха Деня на Земята. „Това е един от нашите любими празници, защото учениците ни обичат парка към училището, обичат да се грижат за него, а и винаги на този ден нашето зелено пространство се облагородява с още красиви цветя и дървета”, разказа директорът на НУ „Патриарх Евтимий” – Плевен Рени Кръстева.

nu kmet

С помощта на Община Плевен и „Паркстрой” училището е получило четири нови дръвчета, които бяха засадени днес. Малчуганите се впуснаха през деня в забавни игри, чрез които се учеха как да опазват природата от замърсяване.

Специален гост при откриването на празника бе кметът на община Плевен Георг Спартански. „Трябва да уважаваме природата, земята, това, върху което живеем, за да се чувстваме приятно и уютно, да садим дръвчета, защото те пречистват въздуха и ни дават повече красота, трябва да пазим чисти също така реките и моретата. Трябва да се държим като стопани с нашата Земя, а не като варвари с планетата, която обитаваме. Пожелавам ви да бъдете здрави, усмихнати, но и непослушни, защото е по-добре човек да има свое собствено мнение, което да отстоява в живота, да има мечти и да ги постига”, пожела на децата, събрали се в училищния двор за празника кметът.

nu 5

Музикален поздрав поднесоха и лазарките от Вокалната група при НУ „Патриарх Евтимий”.

nu

nu 4

nu zagl

nu 1

#тагове:

НАЙ-НОВИ: