Връчиха договорите за първите одобрени проекти по Раздел III от Културния календар на Плевен

22.04.2016 13:00

dogovor 1

В Заседателна зала на Община Плевен днес бяха връчени договорите на одобрените при първата сесия проекти съгласно условията на Раздел III от Културния календар.

От кандидатствалите 19 проекта са одобрени 8 като подпомагането от страна на местната управа ще е в размер на близо 19 000 лв.

dogovor

Договорите бяха връчени от кмета Георг Спартански в присъствието на неговия заместник по финансите Милен Яков, началника на отдел „Култура” Стефка Григорова и общински съветници от Комисията, разглеждала предложенията.

Подкрепените проекти са „София Филм Фест в Плевен”, балетния спектакъл на читалище „Съгласие – 1869” – „Приказка за танци”, РБ „Христо Смирненски” с „През юли в Игротеката”, фондация „Диря” ще осъществи „Кайлъче Фест”, на Осман Мустафов за поетичния му сборник „Разплакани от щастие”, на Дружеството на писателите за издаването на алманах „Мизия”, Албена Декова – Атанасова за издаване на книгата „Градина на любовта” и на Лалка Павлова за Литературно-критическа монография „Българският космос в трилогията „Балкани” на Яна Язова”.

dogovoro 3

„Заслужават похвала усилията на хората, работили по тези проекти, да дадат още една алтернатива на културния живот, да го обогатят с тези оригинални идеи. Пожелавам продуктът на тези проекти да достигне до максимално широк кръг потребители в нашия град.”, каза в поздрава си към авторите и представители на културни институти, спечелили съфинансиране, кметът Георг Спартански.

Предстои втора сесия с краен срок за подаване на документите 31 юли, краен срок за разглеждане на предложенията – 20 август и срок за изпълнение на проектите – 15 декември.

dogovor 6

dogovor 4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: