Бивш главен архитект на Червен бряг зае същия пост, но в София

18.04.2016 17:06

zdravko-zdravkov

Здравко Здравков е победител в конкурса за нов главен архитект на София. Бившият главен архитект на Червен бряг е изпреварил арх. Влади Калинов, който ще остане шеф на „Контрол по строителството“ в Столична община, информира Novini.bg.

Концепцията на Здравков предвижда столицата да бъде град с удобен и бърз транспорт, енергийно ефективни сгради и еднакви правила за работа във всички 24 района. В плана му влиза и ново звено за градско и пространствено планиране, което ще е на пряко подчинение на главния архитект. Към него ще работи и консултативен съвет от външни експерти и граждани. Ще се създадат и три нови отдела – по жилищни територии, за анализ и развитие на транспорта и за недвижимо културно наследство. Здравков залага на изцяло нов електронен портал на Направление „Архитектура и градоустройство“ и пълно дигитализиране на архива.

Според процедурата в 14-дневен срок кметът на София Йорданка Фандъкова ще издаде акта за назначаване на Здравков. До седмица пък недоволните от класирането могат да обжалват конкурса пред градоначалника.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: