Ремонти, ново оборудване и детски празници са резултатите от поредния успешен проект на Община Плевен

12.04.2016 13:04

proekt deca

Два месеца остават до финала на поредния проект на Община Плевен, който е насочен към децата. Днес на пресконференция ръководният екип на проекта „Подпомагане подготовката за училище на деца в уязвимо положение във възрастовата група от 3 до 6 години, чрез подобряване достъпа до качествени предучилищни образователни и социални дейности за бедните деца и децата в неравностойно положение на територията на община Плевен” обобщи свършеното до момента.

Проектът е финансиран по Договор №:Д03-365/25.07.2014г, Програма BG06 „Деца и младежи в риск”, Компонент 2 „Деца в риск”, Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014. Общата стойност е 231 802 евро.

Резултатите са видими във всяка една от петте детски градини, които са били обхванати от дейностите – ЦДГ „Вит“ в село Дисевица, ОДЗ „9-ти май“ в град Славяново, и три в Плевен – ЦДГ 12 „Ралица“, ОДЗ 6 „Незабравка“ и ОДЗ „Първи юни“. Извършени са належащи ремонти, доставено е ново оборудване – легълца, кухненски ел.уреди, постелъчно бельо.

Най-голям ефект обаче са имали заниманията, в които са били обхванати, както децата, така и техните родители.

През изминалите 20 месеца малчуганите в петте детски градини са участвали в различни арт ателиета, празници, зелени училища и екскурзии. Заедно със своите майки и татковци са засаждали дръвчета в дворовете на детските заведения, грижили са се за чистотата там.

И още нещо положително – с 16 са се увеличили децата, записани за обучение в детските градини по проекта. Това е станало с помощта на тримата ромски медиатори, работили на терен, за да привличат деца, които да не изостават от подготовката си за училище.

В последните два месеца по проекта предстоят спортни празници във всяка една детска градина и голям финален концерт в ДКТ „Иван Радоев”, подготовката за който вече тече.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: