Нов търг ще има за вилата на Общината в парк „Кайлъка”

12.04.2016 10:05

kailak2

Нов публичен търг с тайно наддаване за продажба на вилата на Община Плевен в парк „Кайлъка” ще се проведе на 20 април. Той ще се състои в Актовата зала на местната управа.

На предишния, насрочен за 29 март, не се е явил кандидат, въпреки, че до местната администрация бе изпратено заявление от потенциален купувач, който имаше намерение да направи там хоспис. Никой обаче не е закупил тръжна документация за датата 29 март и така сега предстои ново наддаване на 20 април.

Изготвената пазарна оценка за имота е в размер на 399 000 лв. Депозитът за участие в търга е в размер на 39 900 лв.

Става дума за масивна триетажна сграда. Вилата е строена през 1967 година, конструкцията на сградата е класическа. Застроената площ е 341 кв.м., а РЗП – 949 кв.м. Първият, вторият и третият етаж разполагат с жилищни помещения – стаи и апартаменти, банкетни зали и голяма тераса, има котелно помещение и складове, кухня, част от сградата е и външно стълбище. Като цяло състоянието на сградата е добро, но е нужен ремонт и иновации. Има нужда от частична подмяна на ВиК и ел. инсталацията, както и от ремонт на тавана и терасите заради течове, разрушили мазилката.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: