Най-младият съветник на Плевен е кандидат за български младежки делегат към ООН

12.04.2016 13:18

grijov

Най-младият общински съветник на Плевен Йордан Грижов е преминал първия от общо три етапа от класирането за български младежки делегати към ООН с мандат 2016-2017г. За пореден път той е устремен да се бори за изкачване на световни връхове. Този път погледът му е насочен през Океана.

Ще припомним, че Йордан Грижов е на 26 години. Завършва Политология във ВТУ “Св.Св. Кирил и Методий”  и Публична администраця в Академия на МВР. В момента е общински съветник в местния парламент на Плевен от групата на ГЕРБ.

На новите делегати предстой да вземат участие на 71-вата сесия на Общото събрание на ООН през октомври 2016г., както и в Комисията за социално развитие на Икономическия и социален съвет (ИКОСОС) през февруари 2017г. в Ню Йорк. Българският младежки делегат е млад човек, избран чрез прозрачен конкурс, който се включва в делегацията на България към Общото събрание на ООН и Комисията по социално развитие на ИКОСОС и работи с правомощия, сравними с тези на акредитиран дипломат по решенията на ООН за младежта.

Мисията на Програмата е да служи като мост на ефективна комуникация и взаимодействие между младите хора в България, младите хора по света и управляващите.

Снимка: личен архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: