Седмица на отворените врати в ПГ по туризъм – Плевен по повод 20-ия й рожден ден

11.04.2016 16:31

pg turizam

Седмицата от днес до 14 април в Професионалната гимназия по туризъм „Алеко Константинов”-Плевен е Седмица на отворените врати. Това обяви днес на брифинг в пресклуба на БТА в Плевен Малинка Маринова, директор на гимназията. Поводът за тази инициатива е 20-ият рожден ден на елитното училище, изпратило вече 15 випуска.

Заради празника тази сутрин учениците са били псорещнати в украсени коридори и стаи от своите преподаватели. Цялата седмица преминава под знака на различни събития – конкурси, викторина, подредба на табла с талантливи ученици и т.н. Кулминацията на тържествата ще е в петък, когато в Драматично-куклен театър „Иван Радоев” от 11 часа ще се състои празничният концерт по повод годишнината на гимназията.

За изминалите години ние направихме много за модернизиране базата на училището, обясни Малинка Маринова и посочи обзаведените учебни кухня, бар, хотелска стая и други, не на последно място и най-новата придобивка – кабинет за рехабилитация и СПА. Така днес учениците на ПГ по туризъм имат достъп до модерна база и най-съвременни методи на обучение. А Малинка Маринова бе категорична, че завършилите гимназията ученици са търсени в туристическия бранш у нас. 90% от абитуриентите всяка година продължават образованието си в университети, не малко са и тези успешно реализирали се в страната и чужбина.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: