Медали за шахматисти на СКШ „Плевен XXI“ от държавните индивидуални първенства

11.04.2016 10:42

shah medali

Плевенските шахматни надежди Валентин Митев (12г) и Стилиян Нановски (14г) се завърнаха с един сребърен и два бронзови медала от Държавните индивидуални първенства по класически шах, ускорен шах и блиц в Пловдив. СКШ „Плевен XXI“ се включи със 7 свои състезатели в 9-дневната маратонска надпревара за определянето на шампионите на страната за 2016 година. Децата бяха водени от тяхната треньорка мс Христинка Илиева и спечелиха още пет 4-ти, едно 5-то, седмо, осмо, девето и десето място. 13 места в първата десятка, съобщават от клуба.

Ето и резултатите:

Въпреки, че не успя да се пребори за така желаната държавна титла при момчетата до 12 години, Валентин Митев направи силно представяне на шампионатите, спечелвайки цели 19 точки от изиграните в трите надпревари общо 23 партии. И само по-слабия турнирен показател при дележа с равни точки го лишиха от квота за международно участие по класически шах и от по-предно място в ускорения и блица.
Четвърто, трето и второ място за най-успешния състезател на СКШ „Плевен XXI“ на първенството в най-многобройната възрастова група, събрала общо 72 състезатели от цялата страна – това е показател за възход.
При 14-годишните момчета, в силната конкуренция на 26 вече изявени състезатели, Стилиян Нановски показа стремеж в играта си и се класира на девето, осмо и трето място, което е безспорен успех за плевенския шахматист.
Давид Цветанов до 16 години вложи цялото си старание в играта, но като че ли и при него беше нужен малко повече спортен шанс при дележа на места. Радостното е, че трите 4-ти места максимално амбицираха двукратния ни от преди години държавен шампион, готов да се готви с нови сили занапред.
При момичетата СКШ „Плевен XXI“ се състезаваше само във възрастова група до 12 години. Най-добро представяне направи Любомира Ленкова, която зае местата 7-мо, 5-то и 4-то и даде заявка за призовата тройка на предстоящите Национални купи и турнири през годината.В тази група и в трите надпревари Аделина Тодорова зае места в средата на таблицата от общо 26 участнички.

shah
В първенствата при 12-годишните смело се включиха най-малките ни картотекирани състезатели – 7-годишните Нора Рашева и Кристиян Илиев, които успяха да извоюват ценни победи и натрупаха необходимия опит за предстоящите в тяхната възрастова група държавни първенства в края на май в Плевен.

Общо 24 държавни шампиони излъчиха проведените от 2 до 10 април 2016г. в Новотел Пловдив Държавни първенства за момичета и момчета до 12, 14, 16 и 18 години, в които се включиха близо 200 състезатели от клубове от цялата страна.
С най-много титли – общо 5, си тръгнаха шахматистите на ШК „Бургас 64“. С 4 шампионски титли са шахматистите на ШК „Ан пасан “ София, 3 за ШК „Шах XXI“ София и ШК „Спартак“ Пловдив, 2 титли за ШК „Локомотив“ София, ШК „Етър“ Велико Търново и ШК „Варна“ и по 1 за ШК „Енергия“ Добрич и Столичен център по шахмат.

shah 1

Организатори на първенствата бяха БФШахмат и ШК „Локомотив“ Пловдив с председател Харалампи Ванев. Съдийският апарат: Здравко Недев, Илияна Полендакова, Димитър Илчев, Георги Бедников и Ружка Генова.

УС на СКШ „Плевен XXI“ поздравява своите състезатели за вложените сили и старание в подготовката и по време на състезанието, за спечелването на призовите места и хубавите партии, и сърдечно благодари на техните родители, с чиято финансова подкрепа стана възможно нашето участието на това ДИП.
С пожелание за здраве и нови, още по-големи успехи!

Снимки: СКШ „Плевен XXI“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: