Седмица на детската книга се проведе в ОДЗ “Звънче“-Плевен

09.04.2016 9:06

deca 3

В ОДЗ №15 „Звънче“ се проведе седмица изпълнена с мероприятия посветени на детската книга и изкуства за деца.

Началото на седмицата поставиха малчуганите от група“Мечо Пух“, които съвместно с родителите на децата изработиха детска книга, в хартиен и електронен вариант, с изцяло авторски произведения – стихове, гатанки и приказки. Инициативата на групата ще продължи през целия месец април под надслов „Пътуващата книга“, като всяко семейство ще може да задържи книгата за една вечер и да я прочете на децата си.

deca 1

В група „Слънчо“, малките слънчица се запознаха с магическите създания от приказките, чрез работа по международни eTwinning проекти и образователни презентации. Децата получиха информация за особеностите на съществата със свръхестествени способности от приказките и легендите, както и интересни факти за тях. След което имаха възможност да си разменят книжки помежду си. Освен книжка, децата получиха подарък книгоразделител и „Молба на книгата“ – текст, от който могат да научат как да пазят своите книжки.

Децата и учителките от група „Пчеличка“ също се включиха в отбелязването на седмицата на детската книга, като съвместно с родителите обогатиха библиотечния фонд на групата.

deca 2

Финал на седмицата поставиха бъдещите първокласници от група “Моливко“, които организираха приказен карнавал. Пред развалнуваната им публиката се разкри един красив свят, изпълнен с много приказни герои – принцове и принцеси, Снежанка, Баба Яга, пеперуди и феи, магьосници и елфи и още много други любими герои . Празникът завърши с много танци и радостни емоции.

Снимки и информация: ОДЗ „Звънче” – Плевен

deca

deca 4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: