Съветниците дадоха зелена светлина за разпределението на парите за спортните клубове в Плевен

08.04.2016 10:45

sport pleven

Общинските съветници на Плевен днес гласуваха и приеха как да бъдат разпределени парите, определени в Бюджета за финансиране на спортни клубове. Това стана на извънредна сесия на местния парламент, свикана от председателя Мартин Митев и с дневен ред само от една точка – Предложение за разпределение на средствата в група „Физическа култура и спорт” през 2016 г.

Така с решението от днес 145 000 лева са разпределени между 30 спортни клуба. Предвидените средства за БК „Спартак – Пл”,който единствен отговаря на условието от правилата за отбор от висша лига, са 50 000 лв.

Отделно с по 1000 лв. ще бъдат подпомогнати футболни отбори в селата Бръшляница, Буковлък, Ясен, Гривица, Опанец и Коиловци. Гласувано бе със същата сума да се съфинансира и ФК „Кайлъка”, ако той представи необходими документи в Общинската администрация.

Драмата около финансирането на спортните клубове в Плевен продължи около седмица след като на сесията от 31 март съветниците не успяха да приемат нито едно от двете внесени тогава предложения. Последваха коментари в спортните среди, две пресконференции и извънредна сесия днес, на която проблемът беше разрешен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: