Нещо, което си заслужава да съпреживеете в Арт Център Плевен – фото-галерия

07.04.2016 20:14

Днес в Арт Център Плевен бе открита мултимедийната инсталация „ЛИЧНИ МЕСТОИМЕНИЯ: Ние, Вие, Те”. Поредната находчива инициатива на екипа на Центъра уважиха кметът Георг Спартански и началниците на отдели „Култура” и „Образование” – Стефка Григорова и Йонита Иванова.

n8
„Ние“ това са всъщност „Вие“ и “Те”, когато се познаваме. Това казват авторите на мултимедийната инсталация „Лични местоимения: Ние, Вие, Те“ – Сава Цонев, режисьорът Петко Манчев, композиторът от Норвегия Вес Рей.
Представянето в Плевен е част от турнето на проекта, което започна на 30 март и ще продължи до 9 юни. На 11 места в читалища, общински галерии и младежки домове в 8 града в цялата страна, повечето от които с голяма концентрация на ромско население, вкл. София – кв. Факултета, Пловдив – кв. Столипиново и Сливен, пред обществеността ще се промотира културното многообразие и ще се стимулира културния диалог.
В инсталацията са включени снимки на фотографите: Арсо Илиев, Георги Кръстев, Кирил Кръстев, Людмил Софрониев, Мариела Панeва, Соня Станкова /Лицата на Пловдив/, Тина Халкова, Тихомир Пенов, Цветан Чатъшки, Юлиан Георгиев, Арсо Илиев, Велико Балабанов и други, както и фотографии, предоставени от Център „Амалипе”, фондация „Здраве и социално развитие” – Хесед и от Росен Карамфилов.

n1 n2 n3 n4 n5 n6 n7 nn

#тагове:

НАЙ-НОВИ: