Емоции на две колела предстоят този уикенд на писта Долна Митрополия

06.04.2016 14:16

moto

Плевен приема елита на Европейския шампионат по СуперМото и най-бързите пистови мотори този уикенд. С настъпването на пролетта идва времето и на асфалтовите състезатели от дисциплините писта и СуперМото да дадат начало на своя сезон, който през 2016 започва в ранния април и ще завърши в края на октомври, информират от Българската федерация по мотоциклетизъм.

По традиция, с този уикенд, мотоциклетното общество ще почете за осми път паметта и делото на големия приятел на мотоциклетния спорт – Димитър Калчев. Благодарение на неговата любов и отдаденост към каузата на този спорт, България продължава да бъде световен лидер в мотоциклетния спорт и мотопистите в Долна Митрополия и в Севлиево вече девет години нямат достоен конкурент на световната СуперМото и мотокрос карта.

С дъжд или без дъжд тренировките започват на писта Долна Митрополия край Плевен в събота от 10:00, а в същия час в неделя започват и официалните стартове за Grand Prix Bulgaria в памет на Димитър Калчев.

През 2016 година, БФМ стартира нова кампания „Аз подкрепям мотоциклетния спорт в България“. Идеята на кампанията е състезанията от Европейския шампионат СуперМото и Балканския шампионат писта да нямат такса вход, а публиката и всички останали ще имат възможност да направят официално дарение в подкрепа на спорта.

 Инициативата се осъществява от Българска Федерация по Мотоциклетизъм, координирана от Екатерина Стратиева, автомобилен състезател, двукратен европейски шампион по автомобилизъм 2014/2015 в категория „Жени“.

Снимка: БФМ

#тагове:

НАЙ-НОВИ: