С дарения Община Плевен ще набира средства за паметник на Емил Димитров /обновена/

04.04.2016 15:56

emil_

Община Плевен започва дарителска акция за набиране средства за изграждането паметник на Емил Димитров. Новината бе огласена днес от кмета Георг Спартански. Ще бъдат обсъдени варианти на кое място в централната градска част да бъде поставен мемориалът като на сесия на Общинския съвет ще бъде взето крайното решение. Идеята е да бъде организиран и конкурс за избор на автор на самия паметник, но преди това ще бъде одобрена визията – дали ще е в цял ръст или само бюст.

Писма с покана да направят дарения ще бъдат изпратени до фирмите в Плевен, за да подпомогнат каузата. Очакванията са и плевенчани да дадат средства по предварително обявена дарителска сметка.

„Трябва да започнем да разсъждаваме по-глобално и да се направи алея на плевенчаните, прославили града и България в Европа и по целия свят. И това да бъде едно място, което с гордост да показваме на наши гости, и да поднасяме цветя във връзка с годишнини”, коментира кметът Георг Спартански.

Ето и как може да дарите:

Община Плевен,

Българо-американска кредитна банка – Офис Плевен,

BIC BGUSBGSF,

IBAN: BG85BGUS91608404113900,

код вид плащане: 44 51 00 „Дарения, помощи и други безвъзмездно получени суми от страната” – за изграждане паметник на Емил Димитров.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: