Спортни клубове от Плевен настояха за извънредна сесия за разпределение на средствата им

04.04.2016 12:39

4.04.sport

Пресконференция във връзка с предложението на ПК по Младежки дейности, спорт и туризъм към ОбС-Плевен, с което финансирането на 12 спортни клуба се намалява с по 1300 лв., дадоха техни представители в пресклуба на БТА днес. Спортните деятели заявиха категорично несъгласието си с това предложение, като припомниха хронологията на случая. Средствата, които се дават на клубовете, са на базата на постигнати резултати, а не на стъкмистика, категоричен бе президентаът на АК „Георги Дъков“ Пламен Дунчев, допълвайки, че не е коректно взетите от 12-е клуба пари да се дават само на един, визирайки БК „Спартак – Пл”.
От своя страна президентът на КБИ „Петромакс“ Русалин Русалинов припомни, че в крайна сметка не беше прието нито предложението на спортната комисия, нито това на назначената със заповед на кмета Георг Спартански комисия и по този начин клубовете ще останат без пари поне още два-три месеца. От името на спортните клубове той предложи да бъде свикана извънредна сесия по наболелия проблем. Призоваваме съветниците този път да не гласуват с „въздържал се“, а със „за“ и „против“, за да стане ясно дали подкрепят тази политика на конфликт на интереси, заяви Русалинов. Той бе категоричен, че към настоящия момент единственото работещо решение е да бъде прието предложението на назначената от кмета комисия.
Чрез медиите президентът на СКЛА „Спартак“ Димитър Паргов отправи апел към председателя на ПК по Младежки дейности, спорт и туризъм към ОбС-Плевен Цветан Антов да оттегли своето предложение. В противен случай ще направим подписка до Общинския съвет за освобождаването му като председател и член на комисията, както и до Министерството на спорта за освобождаването му в качеството му на съветник на министър Красен Кралев, заяви Паргов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: