Общината чисти – те пак цапат

04.04.2016 17:35

smetiste

Общината чисти – те пак цапат. Така може да бъде накратко обобщена ситуацията около почистването на незаконните сметища при дерета край реки в община Плевен. След констатирани такива замърсявания от екоинспекцията са предупредили общинската администрация, че трябва да се справи с проблема. Тя предприема действия, но при последваща проверка се оказва, че няма и помен от почистването. За проблема алармира днес началникът на отдел „Екология” инж. Павлина Иванова.

От РИОСВ-Плевен са обявили, че на 13 април ще направят проверка дали незаконните сметища са ликвидирани и ако ситуацията е отново същата, ще пишат директно актове.

„Аз бих попитал риторично държавата по какъв начин ние как можем да овладеем изсипването от стотици домове на боклуците по коритата на реките, по полята, край пътя и в нивите. Не можем да сложим по един охранител на всеки километър от нашето землище. Сипе се денонощно с каруци, с камиони, с леки автомобили чували. Как можем ние да овладеем тази напаст при положение, че нямаме този ресурс от охрана, както и сили – технически и материални?”, коментира кметът Георг Спартански. И добави: „Какво от това, че ще сложим глоба на кмета, по-чисто ли ще стане от това, че ще глобим кмета?”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: