Продължава делото във ВТАС за убийството на плевенчанка в Гърция

28.03.2016 9:11

sad

Днес във Великотърновския апелативен съд /ВТАСще се проведе поредно заседание по делото за убийство на плевенчанка в Гърция.

С присъда на Плевенския окръжен съд, подсъдимият Здравко С. С. от гр. Сухиндол е бил признат за невинен в това на неустановен ден през месец август 2008 г. на територията на Република Гърция, планинска зона „Shistolithos Sidirocastro”, в района на „Livaditsa” умишлено да е умъртвил К. Г. С. (жена, р.1973г.) от град Плевен като деянието да е извършено при условията на опасен рецидив, се посочва в съобщение от пресцентъра на ВТАС.

Окръжна прокуратура Плевен е протестирала присъдата в Апелативен съд Велико Търново. Със съдебен акт от 26 януари 2015 г., въззивният съд е отменил присъдата на Окръжен съд Плевен и признал подсъдимия Здравко С. С. за виновен като го е осъдил на доживотен затвор, което наказание да бъде изтърпяно при първоначален специален режим в затвор. Със същата присъда, Апелативен съд е постановил Здравко С. С. да плати на гражданските ищци Г. К. А. и Г.Д.А. (и двамата от с.Рибен, Плевенска област) обезщетение за претърпените от тях неимуществени вреди в размер на по 25 000 лв. (по двадесет и пет хиляди лева) за всеки един от тях, ведно със законната лихва.

Присъдата на въззивния съд е била обжалвана пред Върховния касационен съд. На 20 октомври 2015 ВКС е отменил присъдата по ВНОХД 351/2014 г. на Апелативен съд Велико Търново и е върнал делото за ново разглеждане от друг състав на същия съд от стадия за допускане на доказателства.

Заседанието днес е насрочено за 11,30 часа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: