Представители на професионални гимназии с техническа насоченост ще си дадат среща днес в Плевен

25.03.2016 9:05

biblio

Днес от 11 часа в зала „Гена Димитрова” на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ – Плевен ще се проведе национална среща на представители на Асоциацията на професионалните гимназии по електротехника, електроника и компютърни технологии (АПГЕЕКТ). Ще бъдат обсъждани проблеми, свързани с професионалното образование и измененията в Закона за професионалното образование и обучение.

АПГЕЕКТ е единствената организация в страната, която обединява освен професионални гимназии, работещи за развитието на качеството на обучение и неговото практическо приложение и за утвърждаването на професионалното образование, така и колежи, висши технически училища и технически университети.

Асоциацията работи за повишаване качеството на професионалното образование, за промяна, която да отговаря на предизвикателствата, поставени от съвремието.

Сред поканените гости са кметът на община Плевен Георг Спартански, зам.кметът Стефан Милев, представители на РИО-Плевен,  председателя на НАПОО, директори на професионални гимназии от цялата страна – Бургас, Кърджали, София, Видин, Свищов, Г. Оряховица, Севлиево, Габрово, Кнежа и др.; висши учебни заведения и Колежи, представители на браншови организации и работодатели, както и много други.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: