От плевенско сдружение настояват за по-строг контрол и проверки при регистрацията на гражданите

25.03.2016 11:04

artileriq

За по-строг контрол и проверки на регистрацията на гражданите настояват от Сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов” – Плевен. Своята позиция бившите военни представиха днес на пресконференция пред медиите. Предложението си те ще изпратят и до министър-председателя Бойко Борисов, с копие до областния управител на Плевен и до кмета на община Плевен.

Във връзка с повишената опасност от драстично увеличаване на бежанския поток и заздравяване контрола на местната власт и с цел проверка на избирателните списъци за изборите през тази година от „Артилерия” предлагат да се извърши пълна проверка на регистрацията на всички живеещи по населени места в страната. Особено внимание да се обърне на временно пребиваващите – гости, на работа, студенти, за лечение.

Според артилеристите в тази дейност, колко и трудоемка да изглежда тя, може да се включат младшите полицейски инспектори по места, да бъдат ангажирани бивши служители от системата на МВР и МО, както и будните граждани.

Не трябва да използваме понятието превенция само на хартия и по време на пресконференции след като вече дадено събитие се е случило, коментира полк.о.р. Валери Димитров, нов член на сдружението и бивш шеф на Военна полиция в Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: