Нежна поезия и музика за юбилейната вечер на Христина Комаревска

24.03.2016 17:53

hristina

Юбилейна вечер на плевенската поетеса Христина Комаревска събра нейни близки, приятели и почитатели в ХГ „Дарение Светлин Русев”. Поздравления, пожелания за здраве и още творческо вдъхновение изпълниха галерията, но в центъра бяха стиховете на Христина, която тя подарява на своите близки, на своите приятели, разкрива душата си и мечтае.

На своя юбилей Христина Комаревска представи и най-новата си поетична книга „Гонг и тишина”.

„Поетичният свят на Христина Комаревска е разпознаваем още от първите й ученически стихотворения. А това е несъмнено един от верните белези на дарбата й. И досега вече четири десетилетия, нейният гонг не стихва, помъдрява, но колкото и понякога да си помечтава да чуе тишината, мисля, че няма как да се случи. Жадна, боса и сляпа –  тя знае това. И продължава да пита дали  Бог знае всичко за нейните истини. Които сама си ги е открила по пътя.”. Това са думи на Спаска Гацева, редактор на „Гонг и тишина”.

Стиховете по време на юбилейната вечер бяха изпълнени от Даниела Димитрова, изп. директор на Сдружение „Плевенски обществен фонд – Читалища“, за нежната атмосфера се погрижи Силвия Михова, роял, преподавател в училище по изкуствата и дуото Исабел Иванова и Велислав Тодоров, а водещ бе Даниела Заркова, секретар на НЧ „Пробуда- 1990“.

hristina komarevska

Ето и няколко думи от самата авторка за новата й книга: „Гонг и тишина – начало и край. Пита хляб и луна. Възторг и печал. Чекръкът на времето се върти неумолимо в една посока, кълбото се навива и развива, някъде нишката неочаквано се къса, другаде правим възелчета и … отново продължаваме. Няма насита за очите, макар релефът да е променлив, непосилен дори и пълен с капани.”

hristina 11

За равносметката от изминалите години досега Христина Комаревска каза, че се чувства богата – богата със своите книги, богата с трите си деца, богата с приятелите си.

Честит празник, Христина!

kniga hristina

#тагове:

НАЙ-НОВИ: