Над 180 млади театрали идват в Плевен за национален фестивал

24.03.2016 15:09

Theater

Над 180 млади театрали идват от утре в Плевен, за да вземат участие в Националния фестивал на авторската драматургия и театър на английски език. Това научихме от Албена Тотева, началник на Регионален инспекторат по образованието – Плевен.

Организатори на фестивала са Министерството на образованието и науката, Регионален инспекторат по образованието – Плевен, Гимназия с преподаване на чужди езици, с партньорската подкрепа на Британски съвет – България.

Общо 20 са театралните трупи, които ще се изявят в Плевен.

В първа възрастова група от 4 до 8 клас са се записали за участие 58 млади актьори в 6 трупи, а във втора възрастова група – от 8 клас с интензивно изучаване на чужд език до 12 клас са 14 трупи със 126 участника в тях.

Жури от по трима членове – представители на МОН, Британския съвет – България и ГПЧЕ-Плевен, ще оценява участниците във всяка една група.

Фестивалът ще бъде открит утре вечер от 19,00 часа в зала „Катя Попова“. В събота младежите ще се изявяват на две сцени. Първа възрастова група в Центъра за работа с деца от 9,30 до 12 часа. По-големите участниците ще се представят в ПГ по строителство, архитектура и геодезия от 9,30 до 17,30 часа с прекъсване по обяд.

Обявяването на наградите и закриването на Фестивала ще бъде в неделя, 27 март, от 09.00 часа в Центъра за работа с деца.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: