Гледаме «Кавказкият тебеширен кръг» на ДТ-Варна тази вечер на плевенска сцена

23.03.2016 10:10

teatar varna

Един от най-новите спектакли на ДТ «Стоян Бъчваров» – Варна – «Кавказкият тебеширен кръг» по Бертолт Брехт гостува тази вечер на плевенска сцена. Представлението ще започне от 19 часа в Драматично-куклен театър «Иван Радоев».

Постановката е на Маргарита Младенова, сценография – Ивайло Николов, костюмография – Ива Гикова, музика – Асен Аврамов.

В ролите плевенските почитатели на театралното изкуство ще видят Стоян Радев, Гергана Плетньова, Георги Богданов, Николай Кенаров, Даниела Викторова и други.

„Кавказкият тебеширен кръг” изследва голямата тема за добротата и поставя ребром, отвесно този въпрос през една древна история. Историята за момичето Груша, което не може да остави едно забравено дете и заради него се отказва от всичко за себе си. През тази история „Кавказкият тебеширен кръг” пита възможно ли е да си добър и да живееш добре… Каква е цената… Да си добър, е да се откажеш от собствения си интерес. Да си добър, не означава да си добродушен, а да вършиш добро – най-трудното за човека.

Под всички сложни неща стоят прости неща. Истини, които театърът трябва да открие и да им повярва, за да им повярва след него и зрителят, казва режисьорът Маргарита Младенова.  

#тагове:

НАЙ-НОВИ: