Започна записването за “Данониада” 2016, първите мачове ще се играят в Плевен

23.03.2016 12:15

10.05.danoniada9

Започна записването на отборите, които ще участват в деветнайстото издание на „Данониада” – единственият по рода си футболен турнир за деца до 12-годишна възраст, традиционно организиран от “Данон – Сердика” АД и Министерството на образованието и науката, съвместно с Фондация “Димитър Бербатов”.
Отборите от цялата страна могат да се запишат през интернет на адреса на турнира www.danoniada.bg, като право на участие имат всички отбори, съставени от деца до 12-годишна възраст, в това число смесени отбори или отбори, изцяло съставени от момичета. Срокът за приемане на заявки за всяка от четирите зони се определя от календара на турнира и е един ден преди мачовете в съответната зона. През 2016 г. домакини на турнира ще бъдат градовете Плевен, Варна, Пловдив и София. Първите мачове ще се играят на 17 април в зона Плевен.
И през тази година организаторите се надяват да съберат най-добрите детски отбори от цялата страна, за да продължат традицията на класиране в топ 10 на Международна купа “Данон”, която тази година ще се проведе през есента във френската столица. Очаква се финалните мачове от международния турнир да се играят пред многохилядна публика на някой от големите стадиони в Париж. През миналата година детският тим на “Ботев” (Пловдив) зае 10-о място на финалите в Мароко, а през 2014 отново 10-и се класираха малките акули от “Черноморец” (Бургас).
“Вече 19-а година “Данониада” е единственият футболен турнир в България, който дава шанс на най-младите футболисти до 12 години да участват в голямо състезание и да се изправят пред състезатели от цял свят в Междунарона купа „Данон”. Като компания “Данон” има и социална мисия – не само да предлага здравословни продукти, но и да възпитава навици за здравословен начин на живот. Благодарение на “Данониада”, ние мотивираме най-малките да спортуват, да бъдат част от екип и да растат здрави. Щастливи сме, че турнирът се превърна в утвърдена традиция”, каза Даниела Узунова – Мениджър за България на “Данон-Сердика” АД.
От самото си съществуване – вече осма година, партньор на „Данониада” е Фондация „Димитър Бербатов”, а Димитър Бербатов – национален посланик на турнира. Според футболната ни суперзвезда „Данониада” се утвърди като най-авторитетният турнир за деца и аз съм доволен, че моята фондация има принос за неговото развитие. Последните две години нашият победител се представя силно на световната купа и ще се радвам кандидатите да представят България да са много и най-добрият да продължи тази тенденция. Затова призовавам да се запишат много отбори и националният първенец да бъде излъчен в силна конкуренция.”
Националният турнир „Данониада” е разделен на две фази: зонална, с участието на всички записани отбори и финал в София между първите два отбора от всяка от четирите зони. Мачовете от първата фаза започват на 17 април в Плевен, следват мачове в зона Варна на 23 април, зона Пловдив на 14 май и зона София на 21 май. Финалните двубои, на които ще се разбере и победителят в тазгодишното издание на турнира, ще се проведат в края на май в София.
И през 2016 г. патрон на Международна купа „Данон” е световноизвестният футболист Зинедин Зидан. Неговата подкрепа за турнира е още един стимул за милиони деца по света да спортуват, да вярват в мечтите си и да не спират да ги преследват!

Снимка: архив „Плевен за Плевен“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: