Посланиците на здравето от ОУ „Васил Левски”-Белене влязоха в детските градини

18.03.2016 16:15

belene deca 3

Посланиците на здравето от ОУ „Васил Левски“ – Белене работиха през този месец по темата: „Грижа за устната кухина“. По този повод на 16 март учениците от VI клас и част от ресурсната група гостуваха в ОДЗ „Знаме на мира“ и ОДЗ „Бодра смяна“, информираха от училището.

belene deca 4

Там ги посрещнаха усмихнатите и мили деца. Пред тях бе представен ученически доклад на тема „Здравни познания за зъбите“. Радостин Маринов , ученик от VI клас, представи пред малчуганите презентация, с която ги запозна със необходимостта от миенето на зъбките, как да ги почистваме и кога да потърсим зъболекарска помощ.
Най-интересна за децата бе темата за Феята на зъбките. Те слушаха с интерес и с ентусиазъм отговаряха на въпросите, споделяха своя опит и знания.

belene deca

В знак на благодарност, децата от ОДЗ „Бодра смяна“ подариха цветя на учениците и техните учители.
През вчерашния ден посланиците гостуваха и на третото ОДЗ в града – „Мечта“. Същият доклад и презентация бяха предствени и пред тях. И тук децата споделиха своя опит, някои разказаха за първата си среща с Феята на зъбките. По инициатива на педагозите от детската градина, след мероприятието децата измиха своите зъбки и ни увериха, че и занапред ще полагат грижи за тях.

belene deca 1

До края на месец март ще бъде осъществен и поход по повод Ден на водата под надслов „Водата е живот. Колко е важно да пием вода!“.

Снимки: ОУ „Васил Левски” – град Белене

belene deca 2

#тагове:

НАЙ-НОВИ: