14, а не 60 дни да се съхраняват репатрираните от плевенските улици стари автомобили

17.03.2016 16:14

15.03.avto_

Предложение за промени в Наредба 2 на Общински съвет Плевен за опазване на околната среда на община Плевен е публикувано на сайта на местната управа.

Промяната касае срокът, в който се съхраняват репатрираните от улиците излезли от употреба стари автомобили. В момента съгласно Наредба 2 съхранението на репатрираните излезли от употреба стари автомобили е за срок от 60 дни, който според кмета Георг Спартански, вносител на предложението, е неоправдано дълъг за временна площадка. Той предлага срокът да е 14 календарни дни. Като мотив се посочва, че по този начин ще се постигне дисциплиниращ ефект върху собствениците на такива возила, а и ще бъде избегнато натрупване на стари автомобили на площадката. Срокът от 14 дни е възприет и от други Общини.

В предложението също така става ясно, че съгласно раздел IV от Наредбата е предвидено на територията на град Плевен да има площадка за разкомплектоване на стари автомобили. Към момента не е осигурен такъв общински терен, поради което е стартирана процедура за сключване на договор с външно за Общината юридическо лице, оператор на площадка за съхраняване на отпадъци.

Предложението за промяна в Наредба 2 ще влезе за дебат на сесия в Общинския съвет-Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: