Плевенчанин подгрява феновете на баскетболен турнир срещу насилието

17.03.2016 12:44

17.03.spens

Пиперливи рими и шоу готви рапърът Спенс за Националния 3х3 турнир на феновете. Надпреварата, която БФБаскетбол организира за мъже и жени – фенове от цялата страна е част от инициативите по международния проект „Фенове срещу насилието“. Събитието, което ще бъде първо по рода си у нас, ще се проведе на 10 април (неделя) в София, спортна зала „Триадица“.
Плевенчанинът Спенс се слави със слабостта си към баскетбола и почти не пропуска събитие с оранжевата топка, още по-малко такива в 3х3-версията му. Той ще бъде водещ на шоуто в зала „Триадица“, а за доброто настроение ще се грижи и професионален DJ.
Идеята на надпреварата е да събере отбори, съставени от играчи, фенове на различни отбори в българското първенство. Така ще се следва основната цел на проекта – да сближи любителите на играта и да намали проявите на агресия и насилие между тях. За да докажат, че са фенове, състезателите трябва единствено да носят фланелка на любимия си тим. Участниците трябва да са навършили 18 години, като право да се запише ще има всеки баскетболен фен, който не е картотекиран като състезател в държавните първенства на НБЛ и А група. Това ограничение не важи за състезателите, които са част от аматьорските лиги в България.
Двата мъжки и двата женски отбора, които се класират за финала на турнира 3х3 „Фенове срещу насилието“ ще участват в международния турнир в Каунас, Литва, който ще се проведе в периода 30 април – 3 май 2016 г. В Литва те ще се изправят срещу отбори, съставени от фенове от Турция, Хърватия, Литва, Испания и България.
Турнирът е регистриран и в Световната платформа 3x3planet, където всички участници трябва да се регистрират.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: