Двама представители на АСМБ-Плевен участваха в международен форум в Малта

15.03.2016 14:38

malta 3

Двама представители на Асоциацията на студентите-медици в България – клон Плевен са участвали в мартенската Генерална асамблея (GA) на Международната федерация на студентите по медицина (IFMSA).  Форумът се е провел от 27 февруари до 8 март край бреговете на Малта.

В срещата са участвали общо 16 делегати от страната ни, членове на Асоциацията на студентите по медицина в България – АСМБ.

malta 1

Медицински университет – Плевен е бил представен от Емел Емин, председател на АСМБ-клон Плевен и Цветан Младенов, локален отговорник по научен обмен.

IFMSA (International Federation of Medical Students’ Associations) е международна структура обединяваща студентите медици от целия свят. Това обединение придобива физическа форма два пъти в годината – веднъж през март и веднъж през август.

Дейността на IFMSA е разделена в шест комитета – по обществено здраве, репродуктивно здраве и СПИН, човешки права и мир, медицинско образование, научен обмен и професионален обмен. Всеки делегат по време на форума взима участие в сесиите в един от тези комитети.

Цветан Младенов е участвал в заседанията и работните групи към комитет си, а Емел в сесии на НМО Мениджмънт, където се е обсъждало как да бъдат мотивирани членовете на съответното представителство на АСМБ, как да се управляват финансите на организацията,  как да бъдат привличани нови партньори и спонсори.

malta

На срещата освен работа по комитети е проведено и Общо събрание, на което по един представител от държава е имал право на глас при избора на нови отговорници на международно ниво.

Паралелно с работата във форума е имало и интересна социална програма, подготвена от домакините от Малта.

Снимки: личен архив

malta 2

#тагове:

НАЙ-НОВИ: