Кметът Спартански отказал покани за визита в Лас Вегас, Брюксел и Виена

14.03.2016 17:58

14.03.pokani

Три от четири покани за визита на събития зад граница е отклонил кметът на Плевен Георг Спартански, сподели той на пресконференция днес. Спартански е дал съгласие да участва в работна среща в побратимения на Плевен Кайзерслаутерн. Тази година се навършват 15 години от подписването на договора за партньорство между двата града, като заедно с мен ще пътуват зам.-кметовете Стефан Милев и арх. Невяна Иванчева, каза кметът. Плевенската делегация заминава на 21 март и се връща на 23 март. Целта е възстановяване на контактите ни с немския град, тъй като през последните години те бяха позанемарени, допълни той.
Сред отказаните от Спартански покани е такава за посещение в Брюксел на 4 април. Поканата е от председателя на ЕНП Жозеф Дол и генералния секретар на партията Антонио Лопез и е по повод провеждането на шестото издание на Диалога на Европейската народна партия в Сен Жери, а темата е „Европейският съюз в бъдещата глобална икономика: да ръководиш или да бъдеш ръководен“. Второто събитие, на което Спартански е поканен, но няма да присъства, е по линия на Мрежата на асоциациите на местни власти в Югоизточна Европа и ще се проведе на 12 и 13 май във Виена. Смятам, че в навечерието на Празника на Плевен – 15 май, е редно кметът на Плевен да е тук и да организира честванията, заяви той.
Третата покана е от Посолството на САЩ за изложение от 6 до 9 юни в Лас Вегас. Тя е за участие в търговското изложение за отпадъци „Waste EXPO“. „Община Плевен вече създаде депо за отпадъци, избра негов оператор и усвои европейските средства след една многогодишна сага. Предходният кмет счете за необходимо преди няколко години да отиде до САЩ по подобна дестинация, но аз не мисля, че на този етап се налага кметът на Плевен да посети Северна Америка, за да научи нещо ново за управлението на твърдите битови отпадъци, рециклирането на отпадъци или строителството на сметища„, категоричен бе Георг Спартански. Считам, че парите, свързани с пътуването дотам, настаняването в хотели в Лас Вегас и т.н. могат да бъдат използвани по-рационално за местни нужди, допълни градоначалникът.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: