Няма сигнали за критични ситуации около река Дунав и притоците й

13.03.2016 10:39

28.03.nikopol

Няма сигнали за възникнали критични ситуации около река Дунав и притоците й. Това става ясно от информация, публикувана днес на сайта на Министерството на околоната среда и водите.

Към  7:30 ч днес по данни на оперативните дежурни в крайдунавските областни, общински администрации, дежурните на МВР-Главна Дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” и ”Напоителни системи” ЕАД се наблюдава повишение на водните нива на р. Дунав и на реките, вливащи се в нея, на територията на БД “Дунавски район“ – Плевен. Водните течения остават в речните легла.

Няма получени сигнали за възникнали критични ситуации, свързани с вредното въздействие на водите по язовирни стени на язовирите на територията на БД “Дунавски район“ – Плевен. Посочени са 4 язовира, при които има преливане през преливниците, те са под наблюдение. Язовирите, които са определени  в предаварийно състояние са под постоянно наблюдение. Водните нива на реките не създават опасност от наводнение към момента.

Отводнителните помпени станции, стопанисвани от крайдунавските клонове на ”Напоителни системи” ЕАД, са в работен режим. Водното ниво в коригираните реки не застрашава стабилитета на бермите и дигите, изградени по поречията им.

Нивото на река Дунав при Никопол днес е 686 см като за 24 часа повишението е от 9 см.

Подробна информация можете да откриете ТУК.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: