Силно представяне за отбора на ГПЧЕ – Плевен по реч и дебати на английски език

09.03.2016 16:09

9.03.ezikova1

Ученици от ГПЧЕ – Плевен се състезаваха в Пролетното състезание по английска реч и дебати, организирано от фондация БЕСТ и проведено в Силистра, съобщиха от учебното заведение. Участниците в него имаха възможност да се представят с литературно произведение (prose/poetry), авторска реч (oratory) или театрално представена сценка от филм или книга от двама човека (duo).
Възпитаниците на ГПЧЕ се явиха с duo (Нена Атанасова и Антония Михайлова), които достигнаха до полуфинали), prose (Здравко Трайков, Нена Атанасова и Тихомир Каменов), стигнали до четвъртфинали) и oratory (Даяна Балева). Помощ учениците получиха от г-н Румен Динев, който придружи отбора и го подкрепяше през цялото време и г-жа Гергана Данова, която показа съпричастност и помогна с подготовката на представленията.
Следващото състезание, на което учениците ще се представят, е на 26-27 март в Американския колеж в Благоевград, където
участниците ще се състезават само в „Дуо“ и „Оригинално ораторство“, а победителите ще имат възможността да пътуват до САЩ през лятото и там да се състезават на NSDA Nationals. Следва и националното състезание в Пловдив от 22 до 24 април, където възпитаниците на ГПЧЕ ще се изправят срещу сериозна конкуренция.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: