23 събития са включени в спортния календар на община Плевен за 2016-а

02.03.2016 14:27

2.03.sport

23 са проявите, включени в спортния календар на община Плевен за тази година, информират от пресцентъра на местната администрация. Стартът ще бъде даден утре с лекоатлетическа щафета и крос ”Обиколка на Военноисторически музеи”. През март предстоят още турнир по Шотокан карате-до за ”Купа Плевен (6 март) и надпреварата по ориентиране за „Купа Трети март“ (13 март).
В календара за април е предвидено провеждането на Открит турнир и Купа „България” по спортни танци (23 април), а на същата дата ще се проведе и състезание по спортно катерене за „Купа България”. През май стартът ще бъде даден с провеждането на боксов турнир за „Купа Мизия” (до 10 май). Наситената програма продължава с турнир по скокове на батут за „Купа Север” (9-15 май), турнир по футбол за „Купа Плевен” (15 май), състезание по планинско колоездене (15 май), турнир по художествена гимнастика за ”Купа Плевен” (21 май) и спортно-туристически празник. На 22 май е Маратонът на приятелството, от 28 май до 6 юни – Държавното първенство по шахмат за деца 8-10 години и отново на 28 май – държавно първенство по дуатлон.
Юнските мероприятия започват на 4 юни със състезание по шосейно колоездене в и около Плевен, а след него – на 11 и 12 юни, е планирано състезание по автомобилизъм на писта. В началото на лятото ще се проведе и турнир по плажен волейбол, датите за който, обаче, все още не са ясни. След това от 31 август до 4 септември Плевен ще е домакин на турнир по тенис за 16-годишни от календара на БФТ. През септември или октомври ще е Международният турнир по карате за ”Купа Плевен”, а през октомври ще е и шахматният турнир за Купа „Плевен ХХІ” (7-9 октомври). За тогава е планиран и Държавен турнир по таекуон-до за деца, а финалът през декември ще бъде поставен с турнир по футбол за „Купа Освобождението на Плевен” (1-10 декември) и състезание по плуване.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: