Съдят шофьор, опитал да подкупи полицаи с 30 лв. в Долни Дъбник

29.02.2016 8:28

16.04.pari

За днес в Окръжен съд – Плевен е насрочено дело срещу шофьор, опитал да подкупи полицаи с 30 лв.

Делото е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Плевен против П. М. от с.Б.,обл.П. Той е обвинен, че на 5 декември 2015 г. на ул. „Д. Д.” в град Дони Дъбник е дал подкуп от 30 лв. на двама полицаи от месното РУМВР, за да не извършат действия по служба – да сигнализират компетентните органи за констатирано от тях извършено престъпление по чл.234, ал.1от Наказателния кодекс /НК/ –  престъпление по чл.304а, предложение 3, във връзка с чл.304, ал.1 от НК.

Ще припомним, че за случая тогава информираха от пресцентъра на ОД на МВР-Плевен.

Мъжът бил зад волана на лек автомобил „Опел Астра“. При извършената проверка в лекия автомобил са намерени 7 чувала и една полиетиленова чанта, съдържащи 67 килограма насипен тютюн. По време на изясняване на случая водачът на „Опел“-а се е приближил до служебния патрулен автомобил и е предложил на служителя на реда 30 лева, за да го пуснат да продължи. Въпреки, че е предупреден от полицейския служител, че с действията си извършва престъпление, шофьорът пуска през прозореца на предна лява врата в служебния автомобил банкнота с номинал 20 лева и банкнота с номинал 10 лева.

Тютюнът е предаден с протокол за доброволно предаване от 26-годишна пътничка в автомобила. Тя е заявила, че намерената листна маса е нейна.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: