Старейшините отново решиха да продават вилата на Общината в „Кайлъка”, има интерес от инвеститор

26.02.2016 12:52

24.04.kailaka

Съветниците вчера са взели решение отново да бъде обявен търг за продажба на вилата на Община Плевен в „Кайлъка”. Поводът сега е, че инвеститор е заявил намерение да направи хоспис там, съобщи на пресконференция в клуба на БТА в Плевен председателят на ОбС Мартин Митев.

Както вече съобщихме заявление до кмета е подала Росица Луканова като в него тя посочва, че иска да закупи сградата с цел организирането и функционирането на пансион за възрастни хора и предоставянето на пълен обем грижи по типа на хоспис.

Изготвената пазарна оценка за имота е в размер на 399 000 лв.

Става дума за масивна триетажна сграда. Вилата е строена през 1967 година, конструкцията на сградата е класическа. Застроената площ е 341 кв.м., а РЗП – 949 кв.м. Първият, вторият и третият етаж разполагат с жилищни помещения – стаи и апартаменти, банкетни зали и голяма тераса, има котелно помещение и складове, кухня, част от сградата е и външно стълбище. Като цяло състоянието на сградата е добро, но е нужен ремонт и иновации. Има нужда от частична подмяна на ВиК и ел. инсталацията, както и от ремонт на тавана и терасите заради течове, разрушили мазилката.

Предстои насрочването на търг с тайно наддаване.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: