Обявиха победителите в училищния конкурс, посветен на 120 години от рождението на ген. Винаров

25.02.2016 13:35

sabranie pl

На тържествено събрание във Военния клуб в Плевен са били обявени победителите от училищния конкурс, посветен на 120-ата годишнина от рождението на ген. Иван Винаров. Той се организира от плевенското Сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов”. По повод годишнината от Сдружението са провели пет тържествени събрания на територията на три общини в областта – в село Згалево, община Пордим, в Плевен и Беглеж, и в Ореховица и град Тръстеник от община Долна Митрополия, научихме от о.р.подп. Радослав Георгиев, председател на УС.

На събранието в Плевен са били обявени и класираните на първите три места училищни екипи в конкурса, чрез който младежите е трябвало да представят информация за делото и живота на ген. Винаров.

На първо място е класирано СОУ „Христо Смирненски” – Плевен, второ е за ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване и трето – ПГ по химични технологии и електроника. Специално поощрение е било присъдено за ученичка от МГ „Гео Милев”, която сама е изработила албум за делото на ген. Винаров.

vinarov

По време на събранието във Военния клуб интересният житейски път на роденият на 24 февруари 1896 г. в Плевен генерал е бил припомнен от о.р. подп. инж. Радослав Георгиев и дългогодишния кмет почетният гражданин Андрей Романов.
Директорът на плевенския театър Илко Иларионов е изпълнил своето стихотворение „Завръщане“ , посветено на ген. Винаров, а брилянтно поднесената музикална програма на Общинския духов оркестър с диригент Пламен Марков са е допълнила атмосферата във Военния клуб.

Снимки: Сдружение „Артилерия” – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: