Инвеститор с интерес към вила на Общината в „Кайлъка”, ще прави там хоспис

22.02.2016 14:11

kailaka

Инвеститор е заявил намерение да направи хоспис във вила на Община Плевен в парк „Кайлъка”. Това става ясно от предложението, което внася за дебат на сесията на Общински съвет – Плевен този четвъртък кметът Георг Спартански.

Заявление до кмета е подала Росица Луканова като в него тя посочва, че иска да закупи сградата с цел организирането и функционирането на пансион за възрастни хора и предоставянето на пълен обем грижи по типа на хоспис.

Ще припомним, че Общината на няколко пъти прави опит да продаде въпросния имот. През лятото на 2014 г., когато предложението за продажба чрез търг бе прието на сесия на ОбС-Плевен, първоначалната цена бе от 600 000 лв. Сега близо две години по-късно посочената пазарна оценка на оценител е за 399 000 лв. без ДДС.

Става дума за масивна триетажна сграда. Вилата е строена през 1967 година, конструкцията на сградата е класическа. Застроената площ е 341 кв.м., а РЗП – 949 кв.м. Първият, вторият и третият етаж разполагат с жилищни помещения – стаи и апартаменти, банкетни зали и голяма тераса, има котелно помещение и складове, кухня, част от сградата е и външно стълбище. Като цяло състоянието на сградата е добро, но е нужен ремонт и иновации. Има нужда от частична подмяна на ВиК и ел. инсталацията, както и от ремонт на тавана и терасите заради течове, разрушили мазилката.

Предложението е имотът да бъде продаден на публичен търг с тайно наддаване.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: