143 години от гибелта на Апостола на българската свобода отбелязаха днес в Левски

18.02.2016 14:11

levski 1

Жители на град Левски днес сведоха глава в знак на почит пред паметника на Апостола на свободата, по повод 143 години гибелта на Васил Левски.

С едноминутно мълчание, на колене жителите на града изразиха своята почит към българина, вдъхнал ни воля в неволята, завещал ни безпределната си любов към Отечеството и отдал живота си за него.

levski 2

„Ние трябва да сме горди, че нашият град носи името на достойния син на майка България -Левски ..”, каза зам.кметът на Община Левски, Кольо Домеников. Радостен от факта, че все повече жители на града, деца, млади и стари, в ден като този са дошли да изразят своята почит и преклонение пред  Апостол на българската свобода, той подчерта, че Васил Левски се е борил за освобождението на България от турско робство и не бива да се преиначава историята, за да не омаловажаваме делата на синовете на майка България.

levski 4

Венци и цвета пред паметника поднесоха Община Левски,  Общински съвет-Левски, НЧ „Георги Парцалев-1901”, Център за обществена подкрепа –Левски, Клуб „Трета възраст”, училища, детски градини, граждани.

Информация и снимки: пресцентър Община Левски

levski

#тагове:

НАЙ-НОВИ: