На открита практика бе домакин ОДЗ „Зора“ в Червен бряг

10.02.2016 13:00

10.02.zora2

Вчера в Обединено детско заведение „Зора“ – Червен бряг беше организирана и проведена открита практика на тема: „Реализиране на иновативни педагогически технологии при използване на информационни и комуникационни технологии в детската градина“. Мероприятието е част от годишния план на Регионален инспекторат на образованието – Плевен.
Бяха наблюдавани ситуации с приложение на информационни технологии в учебно-възпитателния процес – софтуерните продукти Envision и Jumpido , онлайн бяла дъска и интерактивна дъска. В двете подготвителни групи младши учител Инна Филипова и главният учител Светлана Любенова показаха как непринудено, с лекота и много емоция информационните технологии могат да се превърнат в средство за обучение и игра в детската градина. Навлизането на този вид преподаване и учене в предучилищното образование е процес, продиктуван от напредването в развитието на технологиите в национален и световен мащаб.

10.02.zora1
„Спорният въпрос „за“ или „против“ използването на информационните и комуникационните технологии в детската градина получи още веднъж адекватен отговор в предложените ни ситуации“- отбеляза старши експерт предучилищно възпитание Маруся Додова.
В официалното представяне на практиките Милена Петрова– директор на детското заведение, сподели: „Нашата дейност е насочена предимно към непрекъснато надграждане и усъвършенстване на постигнатото ниво, към удовлетворяване потребностите на нашите деца от естествено общуване с информационните технологии и ползотворна екипна работа“.
Практиките бяха наблюдавани от директори и учители на детски градини и училища от Плевен и областта.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: