„Акустик Трио 3000“ идва в Плевен за втория Международен фестивал на китарата

02.02.2016 16:13

2.02.akustik

Вече са ясни датите за второто издание на Международния фестивал на китарата Плевен 2016, съобщиха организаторите от Сдружение „Изкуството до мен“. То ще се проведе от 30 ноември до 4 декември. Предвидени са 4 фестивални вечери, като до момента са потвърдили участие „Акустик Трио 3000“. „Цветан Недялков, Иван Лечев, Веселин Койчев – трима големи български музиканти, китаристи на световно ниво, импровизатори от най-висока класа, легенди в родната поп, джаз и рок-история. Всеки от тях е номер едно. Всеки свири в престижна формация. Гради своята солистична кариера. Има своята роля в живота и в историята на музиката.
Освен тях плевенската публика ще има възможността да се наслади на изпълненията на Герхард Райхенбах – Германия. Китарист, който в момента безспорно се нарежда на едно от челните места в света на класическата китара. Трио в състав Георги Василев – преподавател в Швейцария, Боян Дойчев – Варна, доц. Стела Динкова – Пловдив отново ще зарадват родната публика с концерт-изненада.
Тази година се разширява конкурсната програма, като приоритет за развитие ще са категориите –„Класическа китара“, „Акустична Китара“ и „Китара и Глас“. Те ще са с международно участие. Целта на екипа на фестивала тази година e да бъдат привлечени професионални изпълнители в сферата на класическата, рок и джаз китарата.
За всички фенове на фестивала екипът на сдружение „Изкуството до мен“ създаде специална страница, към която могат да се абонират и винаги първи да научават подробности, свързани със събитието. Месец преди фестивала ще се проведе томбола с всички абонирани. Победителите ще получат билети за концертите, автографи от изпълнителите и още много награди.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: