Педагози от ОУ „Васил Левски” в Белене се обучиха за работа с платформата SmartClassroom

01.02.2016 10:17

uchiteli 1

17 педагози от Основно училище „Васил Левски” в Белене са преминали обучение за работа с платформата SmartClassroom. Това научихме от директора на учебното заведение Румяна Богданова.

Обучител е била Антоанета Дочева, която е запознала педагозите от беленското училище с възможностите за работа в платформа, в която могат да се качват и споделят уроци, да се задават упражнения и домашни работи на учениците, тестове, видеоматериали, презентации и т.н. Такова обучение е било проведено и с учители от СОУ „Димчо Дебелянов“.

uchiteli

SmartClassroom.bg е онлайн платформа за смесено обучение, съчетаващо работа в клас и самостоятелни занимания онлайн. Тя е интерактивна работна среда, чиято цел е да модернизира и улесни учебния процес за ученици и учители.

Целта на платформата е да спомогне за повишаване на качеството на образованието в България, като създаде среда, в която да се създават и събират качествени разработки на уроци, които учителите да споделят и използват; да помогне на учителите да изградят и повишат дигиталните си умения, за да могат да общуват по-ефективно с учениците си и да отговарят адекватно на техния интерес към дигиталната среда; да провокира интереса на учениците към учебния процес с новите методи на преподаване от техните учители и да повиши нивото на възприемането на информация от страна на учениците и ефективността на учебния процес.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: