Бюджетът на Червен бряг влиза за гласуване в Общинския съвет

27.01.2016 13:33

28.12.cherven

С натоварен дневен ред започва първата си сесия за тази година Общинският съвет в Червен бряг, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Общинарите ще дебатират и гласуват по 33 точки, най-важната от които е общинският бюджет. „Бюджетът гарантира плащанията за здравеопазване, образование, култура и т.н., а всеки свободен лев ще бъде насочен за възстановяването на уличните настилки в града и общината“, каза ден преди сесията кметът на Община Червен бряг инж. Данаил Вълов, припомняйки мотото си.

Според него основен проблем пред бюджета за тази година ще бъде санкцията по „Водния цикъл“ и присъдените обезщетения на фирми по стари проекти. След окончателното приключване на документацията по Водния проект (до края на януари 2016 г.) Община Червен бряг ще бъде задължена да върне кредитите, които е взела за него. При наложената санкция от 1,8 млн. лева ще трябва да се търси решение откъде да се намерят парите за изплащане на заемите.

Общинските съветници ще разгледат и предложението на общинския кмет за уреждане на взаимоотношенията между Общината и фирма „Лигнум“ чрез сключване на извънсъдебно споразумение за разваляне на договор за аренда. Кметът Данаил Вълов ще предложи на утрешната сесия специализирана фирма, която да извърши цялостно обследване на приходите и разходите на МБАЛ – Червен бряг, както и проект на споразумение между нея, общината и болницата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: