През февруари продължава делото срещу пишман електротехник, обвинен за смъртта на жена в Козар Белене

22.01.2016 10:31

sad

На 25 февруари ще продължи делото в Окръжен съд – Плевен срещу пишман електротехник, обвинен, че е причинил по непредпазливост смъртта на жена в село Козар Белене.

Вчера в съдебно заседание е проведен разпит на явилите се свидетели, както и е изслушано заключението на вещото лице по назначената съдебно-медицинска експертиза, информират от пресцентъра на плевенската Темида. Делото е отложено за разпит на свидетели, както и за изслушване заключенията на вещите лица по назначените експертизи.

Ще припомним, че през декември миналата година Окръжна прокуратура-Плевен внесе обвинителен акт срещу 30-годишния Тихомир Ц., който бил извършил ремонтна дейност по електрическо табло в жилище, но поради недостатъчни знания допуснал грешка и по непредпазливост, в резултат на токово напрежение, причинил смъртта на жена.

Обвинението срещу Тихомир Ц. е за това, че на 7 февруари 2015г. в с. Козар Белене, общ.Левски,  в жилище на негови съседи, поради незнание на правно-регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност – изграждане и реконструкция на електрически мрежи, която той нямал право да упражнява, съгласно Правилник за безопасност и здраве при работа по електрообзавеждането с напрежение до 1000V, /извършил ремонтни дейности по електрическото табло  и поради недостатъчни знания, извършил размяна на фазовия и нулевия  проводник, което довело до промяна на местата за подаване на ток към бойлера/. Това се посочва в съобщение на Окръжна прокуратура – Плевен.

С действията си по непредпазливост причинил смъртта на Цветелина Ц., която при влизане в банята попаднала под токово напрежение.

Заседанието по делото за 25 февруари е насрочено за 10 часа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: