От лоша инфраструктура и нападения от улични кучета са се жалвали основно плевенчани през 2015-а

22.01.2016 17:06

18.01.snqg_

През миналата година в администрацията на Община Плевен са постъпили общо 624 жалби и сигнали, от които само жалбите са били 501. Това информират от пресцентъра на Общината. 258 жалби са свързани с проблеми по териториално-селищно устройство и 56 – по околна среда.
Основните проблеми, които са засегнати в регистрираните жалби и сигнали, са за упражняване на права и законни интереси. В по-голямата си част гражданите сигнализират и търсят съдействие от общинската администрация за разрешаване на битови и социални проблеми, а също така и проблеми, отнасящи се до нарушения в областта на строителството, лоша инфраструктура на общинската пътна мрежа, обособяване на нерегламентирани микро сметища в населените места на общината, сигнали за нападения от безстопанствени кучета. Друга част от жалбоподателите сигнализират и търсят съдействие за предприемане на дейности и решаване на проблеми, свързани с замърсяване на околната среда, следствие от животновъдни дейности и др.
По подадените жалби и сигнали са предприети своевременни действия от страна на съответните специалисти от общинската администрация в чиято компетентност са сигналите и жалбите. В зависимост от конкретните случаи са извършвани и съвместни проверки с външни специалисти от други ведомства, от които общината е потърсила съдействие за разрешаване на проблема.
От всички регистрирани жалби и сигнали на 496 е отговорено в законоустановения срок. 120 жалби в областта на строителството не са приключени, поради обективни причини (извършване на допълнителни проучвания и проверки, за които гражданите са уведомени).

#тагове:

НАЙ-НОВИ: