Окръжна прокуратура – Плевен предаде на съд мъж от Ясен, опитал да убие брат си

21.01.2016 11:35

ubi

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 24-годишен мъж за опит умишлено да умъртви брат си. Обвинението срещу Бахтияр М. е за това, че на 24.11.2015 г. в с. Ясен се е опитал умишлено да умъртви Илиас К. на 20 години, като деянието било довършено, но не са настъпили исканите от дееца общественоопасни последици.
Обвиняемият Бахтияр живеел в с. Ясен и на 24.11.2015 г. отишъл в гр. Плевен да даде кръв срещу заплащане. За това получил 20лв. и се върнал обратно в с. Ясен. Там той, придружен от свой приятел купили вино с изкараните пари и заедно се прибрали в дома на обвиняемия. По-късно при тях дошъл братът на обвиняемия Илиас придружен от няколко приятели. Всички се веселили и употребили значително количество алкохол. Преди полунощ между двамата братя възникнал конфликт за шише ракия. Обвиняемият Бахтияр се ядосал и решил да убие брат си. Взел от масата кухненски нож и нанесъл удар с него в гърба на Илияс, след което невъзмутимо отново седнал на мястото си и продължил да пие алкохол. Пострадалият бил откаран в Спешна помощ, опериран по спешност и в резултат на оказаната му медицинска помощ животът му бил спасен.
Разследването е приключило за по-малко от два месеца. Обвиняемият е с взета постоянна мярка за неотклонение задържане под стража. Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: