Георг Спартански: Доволен съм от бързата реакция на снегопочистващите фирми

18.01.2016 12:59

18.01.snqg

Задоволство от работата на снегопочистващите фирми изрази пред журналисти днес кметът на Община Плевен Георг Спартански. Той отбеляза, че и трите фирми са излезли своевременно на терен, реагирайки изключително бързо. Спартански отбеляза, че добър ефект в снегопочистването на града са имали и новите химикали, които бяха закупени след първия снеговалеж и които, както „Плевен за Плевен“ писа, бяха тествани сега. Кметът посочи, че с тези химикали са били обработени улици в „Дружба“, както и такива в централната част на Плевен, а резултатите от тяхната ефективност са налице, въпреки двукратно по-обилния снеговалеж сега.
Радвам се, че и гражданите оцениха ефективната и бърза работа на снегопочистващите фирми, каза Георг Спартански, допълвайки, че в профила си във Фейсбук е получил многобройни благодарности за качествено свършената работа. Също така, той не пропусна от своя страна да благодари на съвестните плевенчани, които излязоха и почистиха от снега пространствата пред своите жилищни сгради или магазини. Сравнявайки видяното по телевизията, смея да твърдя, че община Плевен се справи със снеговалежа далеч по-добре от редица български общини, подчерта Спартански.
Градоначалникът информира, че снегопочистващите фирми продължават работата си без прекъсване вече близо 48 часа, като се работи на смени. Към настоящия момент няма населени места в общината без електрозахранване или с прекъснато водоподаване. Продължават да се отремонтират аварйино прекъснати кабели, а вече е в ход и работата по отстраняването на паднали дървета или клони от такива по тротоарите в града. Работата е много като обем, но се надявам плевенчани да проявят необходимото разбиране и търпение, апелира кметът.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: